HOME
Home » Blogging » Web Hosting » WordPress Hosting Dengan ServerFreak

WordPress Hosting Dengan ServerFreak

Posted at September 17th, 2016 | Categorised in Blogging, Web Hosting

serverfreak-technologies
Adalah tidak keterlaluan jika kami katakan bahawa ServerFreak Technologies adalah syarikat web hosting pilihan ramai blogger di Malaysia. Senarai pelanggannya termasuklah blogger popular dan tinggi trafiknya seperti Redmummy, Denaihati, Bangsar Babe, Khairul Anam dan ramai lagi. Baca testimonials mereka di laman web ServerFreak.

Testimonials

Namun bukan siapa pelanggan yang menjadi ukuran, semenjak bertapak dalam industri ini, ServerFreak sememangnya telah menjadi ‘benchmark‘ buat mana-mana syarikat hosting dalam memberikan servis berkualiti kepada pelanggan mereka. Server adalah ‘tip top‘ dan khidmat selepas jualan ‘second to none‘.

Bagi mereka yang teringin untuk menggunakan hosting berbayar ATAU;

Tidak puas hati dengan mutu servis syarikat hosting anda sekarang, kami sarankan GUNAKAN ServerFreak!

Layari laman web ServerFreak DI SINI utuk mencari pakej yang sesuai dengan anda. Atau teruskan membaca untuk mengenal lebih lanjut lagi pakej/pelan WordPress ServerFreak yang terbaru dan hangat di pasaran.

Mengapa WordPress Hosting?

Ciri utama yang perlu ada dalam platform blogging adalah mesra pengguna (user friendly) dan mesra SEO (SEO Friendly). Mesra pengguna agar pengguna tidak membuangkan terlalu banyak masa dalam hal-hal teknikal dan memberi konsentrasi sepenuhnya kepada penulisan. Mesra seo pula agar blog atau laman mempunyai peluang mendapat kedudukan baik dalam enjin carian Google agar hasil-hasil penulisan anda dapat dibaca oleh pengguna internet sedunia.

Mengapa Pelan WordPress ServerFreak?

Anda sememangnya boleh menggunakan pelan lain yang lebih murah dan menggunakan WordPress juga bagi blog anda. Namun, untuk jangka masa panjang dan keselesaan yang lebih lagi, kami cadangkan anda gunakan pelan ini.

Ia sememangnya dibuat khas untuk blog-blog/laman web WordPress dan dikuatkuasakan oleh LiteSpeed Web Server (LSWS) serta dioptimakan bagi penggunaan WordPress. Anda juga diberikan secara PERCUMA seumur hayat langganan anda satu domain name.

Lihat screenshot di bawah:

wordpress-hosting

Mereka yang baru berjinak-jinak boleh bermula dengan pelan WP Startup dengan kapasiti storage sebanyak 10GB dan 50GB Monthly Data Transfer (bandwidth). Bergantung kepada berapa aktif anda mengemaskini dan memuat naik data, pelan ini adalah sesuai sekurang-kurangnya untuk dua atau tiga tahun pertama anda berblogging.

monthly-data-transfer

Apabila trafik mula mencanak naik dan banyak media yang dimuatnaik (upload), maka anda boleh upgrade ke pelan WP Professional yang menawarkan 30GB storage dan bandwidth tanpa had! Penting untuk blog yang popular dan ramai pengunjung. Oleh itu, pastikan juga conversion/hasil dari blog adalah cukup untuk membayar belanja hosting ini. Dengan trafik yang banyak yang memerlukan lebih 50GB Monthly Data Transfer – sepatutnya tiada masaalah untuk recoup belanja ini. Baca juga artikel tentang cara untuk monetize (buat duit) dari blog anda. Jangan biarkan ia membebankan anda pula.

Rasanya, tidak perlu untuk upgrade ke WP Ultimate kecuali anda mahu jadi PRO dan buat duit sepenuh masa (full time) dari blog/laman web anda. Itu pun mungkin mengambil masa untuk anda mencapai keperluan ini.

Free Unlimited SSL

Sebagaimana yang dinyatakan dalam artikel sebelum ini: Cara Install SSL Dan HTTPS Di Blog, ServerFreak menawarkan sijil sekuriti (SSL Certificate) percuma buat blog anda. Oleh itu, gunakan kesempatan ini untuk terus menggunakan https buat blog anda dan nikmati kelebihannya dari segi SEO dan sebagainya.

CloudFlare

Servis CDN percuma bagi membuatkan blog/laman web load dua kali ganda lebih pantas dari biasa. Penting agar pelawat tidak tertunggu-tunggu blog anda habis loading dan meninggalkannya kerana jemu menunggu.

Selain dari itu semua ciri-ciri biasa yang diberikan dalam sesuatu hosting berbayar disediakan dalam pelan ini termasuklah WebBased CPanel, Add on Domain, Softaculous (340+ Pre-Installed Scripts), skrip E-Commerce dan banyak lagi.

Kesimpulan

Berdasarkan harga yang ditawarkan dan dibanding dengan servis yang diberi, kami rasa adalah amat berbaloi untuk melanggan pelan ini. Untuk jangka panjang, ia lebih menjimatkan anda. Tidak perlu risau masaalah server down, serangan hackers, masaalah teknikal dan sebagainya. Anda cuma perlu beri tumpuan untuk membina blog/laman web yang hebat dan menjana pendapatan darinya.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web ServerFreak di SINI.

Related Post to WordPress Hosting Dengan ServerFreak

Exabytes Network

Exabytes Network Sdn. Bhd. [Web Hosting]

Posted at April 4, 2017

Salah satu syarikat hosting terkemuka dan terkenal di Malaysia adalah tidak lain dan tidak bukan – Exabytes Network Sdn. Bhd. Syarikat telah memberikan perkhidmatan... Read More

AdSense ebook

DOWNLOAD – E-Book Google AdSense Percuma / Gratis

Posted at January 16, 2017

E-Book AdSense ini akan membantu anda menjana pendapatan dari program ini dengan lebih mudah dan konsistent. Ia adalah PERCUMA untuk dimuat turun.... Read More

adsense theme

AdSense Theme MyThemeShop

Posted at January 3, 2017

Tema ini adalah AdSense Ready, dioptima untuk SEO dan High CTR serta responsive. Ia juga mudah di pasang dan kemaskinikan mengikut citarasa anda.... Read More

adsense logo

Panduan Google AdSense

Posted at October 18, 2016

Teknik dan cara menjana pendapatan menerusi program Google Adsense bagi mereka yang baru berjinak dengan program ini dan ingin menjanannya secara konsisten.... Read More

AdSense

Bagaimana Buat Duit Dengan Google AdSense?

Posted at October 5, 2016

Untuk buat duit dari program ini amat mudah. Anda tidak perlu buat jualan atau sale. Maka tidak perlu melemparkan janji-janji manis untuk memikat pelanggan... Read More


Playasia - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment
google.com, pub-0184426565752881, DIRECT, f08c47fec0942fa0